© © 2022 Nazilli Gündem

NAZİLLİ'DE UNUTULMAZ CUMHURİYET ÖZEL KONSERİ

Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Cumhuriyetinin Kuruluşu'nun 96. Yılı münasebetiyle 'Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri' düzenledi. Unutulmaz konserin finalinde Türk bayrakları dağıtıldı ve İzmir Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü dolayısıyla, Belediye Tiyatro Salonu’nda özel bir konser verdi. Konser programına Nazili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu,İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Şef Lütfi Selek, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birbirinden güzel eserlerin söylendiği konserin sunuculuğunu Ender Çetin yaptı. İki bölümden oluşan konseri şef Murat Sezar yönetti. konserin ilk bölümünde 12 eser koro ve solo halinde seslendirildi.

PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ
Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri'nin ikinci bölümünde TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Elif Güreşçi sahne aldı. Türk Sanat Müziği'nin birbirinden değerli eserlerini seslendiren Güreçşi, izleyicilerden tam not aldı. Nazilli'den övgüyle bahseden Güreşçi, konserde Efe Türküleri'ne de yer verdi. Bestesi Fehmi Tokay'a, güftesi ise Rüştü Sardağ'a ait olan ve Müzeyyen Senar ile özdeşleşen 'Benzemez Kimse Sana' isimli eseri seslendirirken sahne arkasında bulunan Atatürk Posteri'ne dönen Güreşçi, "Bu güzel eseri Atamız için okuyorum" dedi. Güreşçi'nin bu sözleri büyük alkış topladı.

SALON GELİNCİK TARLASINA DÖNDÜ
Unutulmaz konserin son bölümünde ise vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı. Eşleriyle birlikte konsere katılan Nazili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Sanatçı Elif Güreşçi ile Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu kurucusu Lütfi Selek ve Şef Murat  Sezar'a çiçek takdim etti. Muhteşem konser, hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ve ardından çektirilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER