© © 2022 Nazilli Gündem

NAZİLLİ'DE YAŞLILARIN SOKAK KEYFİ

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 21 Mart tarihinden itibaren evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar, 1.5 ay sonra sokağa çıkarak doyasıya gezme imkanına sahip oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Koronavirüs salgınından dolayı uygulanan kısıtlama nedeniyle haftalardır evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar, bugün 4 saatlik sokağa çıkma iznini değerlendirdi. Nazilli’de güzel havanın etkisiyle günler sonra dışarıya çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar, çocuklar gibi şendi. Saat 11.00 ila 15.00 arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarıya çıkan vatandaşlara ücretsiz maske ve Anneler Günü nedeniyle karanfil dağıtıldı.

"ÖZGÜR OLMAK ÇOK GÜZELMİŞ ONU ANLADIM"
Yaklaşık 2 aydır evden çıkmadığını ifade eden  Hikmet  Özcan isimli 70 yaşındaki vatandaş, günler sonra özgür olduğunu söyledi. Özcan, "Sağlık için her şeye değer diyen Özcan, ”Mart ayından bu yana evdeyiz hiç dışarı çıkmadım. Davutlar da evim var gidemiyorum. Bugün 4 saatlik zaman diliminde dışardayız temiz hava ve yürüyüş yapıp evimize geri döneceğiz. Eşime evde bol bol yardım ettim. Cam sildim, kurabiye bile yaptım. Evimizi dezenfektan yaptırdık. Dikkat ettik sağlık her şeyden önemli” dedi.

"HERŞEY SAĞLIĞIMIZ İÇİN"
Eşi ile birlikte evde kalan ve bugün ilk defa dışarı çıkıp güzel havanın tadını çıkaran Hatice Özcan ise, “Ev işleri ile ilgilendim. Temizlik yaptım rutin günlük işlerimiz. Ben çok dışarı çıkmasını sevmem ancak yine de kendi ihtiyaçlarımızı görmek başka oluyor. Şimdi eşimle beraber eksiklerimiz var onları alıp eve döneceğiz. Eşim çok sıkıldı biraz tez canlı çünkü. İnşallah en kısa zamanda kısıtlamamız kalkar eskisi gibi özgürce gezip dolaşabiliriz” şeklinde konuştu.

MASKE VE KARANFİL HEDİYE EDİLDİ
Nazilli'de saat 11.00'den itibaren sokaklara çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından maske dağıtıldı. Maskelerini takarak dolaşan vatandaşlara bir sürpriz de Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'dan geldi. Başkan Özcan, belediye ekipleri ile birlikte Anneler Günü nedeniyle karanfil dağıtımında bulundu. Güneşin ve güzel havanın tadını çıkaran vatandaşlar, maske ile karanfil hediyelerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER