© © 2022 Nazilli Gündem

Nazillili Gençlerden Alkışlanacak Hareket!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşanan bir olay herkesin göğsünü kabattı.

Nazilli'de yaşları 16 ile 18 arasında olan lise öğrencileri bir iş yerinin tabelasına dolanan Türk bayrağını birbirlerinden destek alarak omuza çıkarak düzeltti. Herkesin takdirini kazanan gençleri makamında kabul eden Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük duyarlılıklarından dolayı ödüllendirdi.
Nazilli’li 4 lise öğrencisi, 13 Mart Çarşamba günü Altıntaş Mahallesi'nde bir iş yerinin tabelasına dolanan  Türk bayrağını düzelltiler. Omuz omuza vererek süpürge yardımıyla bayrağı düzelten Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ayhan Atmaca (18), İsmail Dalfidan (18) Mehmet Akif Ersoy öğrencisi Yunus Emre Turgut (17), Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Halit Gönen’i (16) bu örnek haraketlerinden dolayı Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, makamında ağırladı. Gençleri tek tek öperek teşekkür eden Kaymakam Küçük, bu örmek hareket eden 4 arkadaşa saat hediye etti.

"GENÇLERİ TAKDİR EDİYORUM"
Bu bayrak hepimizin diyerek gençlere inandığını ve güvendiği söyleyen, " Gençler toplumsal duyarlılık gösterdiler. Arkadaşlarımız rahatsız edici bir durumu düzelttiler ve ben de bunu görür görmez onları takdir etmek istedim. Buna vesile olan gazeteci arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tarz örnekler sergilemeye devam etmenizi istiyorum. Bu bayrak hepimizin. Gençlere de inanıyor ve güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

"O HALİ İÇİMİZE SİNMEDİ"
Bayrağın o halini ilk fark eden öğrenci Ayhan Atmaca, birbirlerinin omzuna çıkarak bayrağı düzelttiklerini belirtti. Atmaca, "Bayrağın ters döndüğünü gördüm. O hali içimize sinmedi. Birbirimizin omzuna çıkarak düzeltmeye çalıştık. Başarılı olmayınca esnaftan aldığımız süpürgeyle bayrağı düzelttik. Atalarımızın kan ve canlarını feda ettiği şanlı bayrağımızın dolanmış bir şekilde durmasını istemedik" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER