© © 2022 Nazilli Gündem

Serkan Sevim Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Örgütü, 37’nci olağan kongresini Ahmet Şensan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Şölen havasında gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Serkan Sevim, tek liste ile girilen seçimde seçilerek güven tazeledi.


Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Örgütü 37'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen İlçe Başkanlığı seçimlerine yoğun katılım sağlandı. Kongreye CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Efeler Belediye Başkanı M.Fatih Atay, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldrımkaya, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Kadın Kolları BaşkanıAyşe Özdemir, İYİ Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve yönetimi, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, STK temsilcileri, muhtarlar, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Olağan kongre ilk olarak divanın belirlenmesiyle başladı. Ardından Divan Başkanlığına aday gösterilen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay oy çokluğuyla divan başkanı oldu. Sonra kongreye geçildi ve kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Protokol üyelerinin diğer ilçelerdeki kongrelere gideceğinden dolayı konuşmalar önceye alındı. Protokol konuşmaların sonra kongreye geçildi. İlk olarak yönetim kurulu çalışma ve hesap raporu okunarak oy birliğiyle ibra edildi. Daha sonra mevcut başkan Serkan Sevim listesini divana sundu. Serkan Sevim günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptıktan sonra seçimlere geçildi.

"HERKESİ BU ONURLU MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUM"
Delege seçimlere sandıklara giden herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “CHP’li olmak demek halkı yoksulluktan, işsizlikten, yoksulluktan, geri kalmışlıktan kurtulmuş ileri medeniyetler seviyesi ulaşmış ve tam bağımsız bir Türkiye için kendini adamak demektir. CHP’li olmak demek değişimin gücünü arkasına alarak ilkleri yapmak demektir. Bu salondaki herkeste ben bu devrimci ruhu görüyorum. Bu devrimci ruhuna Türkiye’ye bir umut olacağına inanıyorum. Bu kongre biz Türkiye’nin mazbatasını alacak bir kongreye dönüştürmek için birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı istiyorum. Gün farklılıklarımızı ayrıştırma günü değil, bir zenginlik olarak görme günüdür. Gün CHP’yi iktidar yapma yolunda hep birlikte tek yumruk çalışma günüdür. Biz bu felsefe ile hareket ettiğimiz sürece CHP siyaset sahnesinde onurlu yerini alacak ve Türk milletinin beklediği siyasi iktidarından sahibi olacaktır. Herkesi bu onurlu yolda mücadeleye çağırıyorum. Seçim döneminde bana destek olan bütün CHP’lilere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ DAHA İYİ VE GÜZEL OLMA ZAMANI"
Millet İttifakı olarak ilk adımı attığımız 6 Şubat 2019 tarihinde CHP İlçe Teşkilatı binası önündeki ilk andaki heyecanı hala taşıdığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Siyaset yaptığım hizmet süremde de bu heyecanımı kaybetmeyeceğim. Birlikten güç doğar, başarı doğar dedik, Nazilli’de bunu başardık. İnşallah önümüzdeki süreçte Millet İttifakının devamıyla genel seçimlerde de tekrar bu başarıyı alacağımızı düşünüyorum. Bu memlekette herkesin yüzü gülecek. Her şey iyi oldu, güzel oldu. Şimdi daha iyi ve güzel olma zamanı. Herkese teşekkür ederim. Hep birlikte olalım” dedi.

ÇERÇİOĞLU, "BİZ HER ZAMAN HALKIN İÇİNDEYİZ"
Büyükşehir Belediyesi olarak Nazilli’ye neler yaptığını anlatarak konuşmasına başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz Nazilli’de çok büyük hizmetler yaptık ama son yerel seçimlerden sonra Nazilli belediye başkanımız, meclis üyelerimizle beraber çok daha fazla hizmet üretiyoruz. Fen işleri olarak 290 km yol çalışmasını bitirdik. Nazilli hizmet binası ve çok amaçlı salon, Muammer Aksoy taziye evi ve toplam 89 milyon liralık Nazilli’mize yatırım yapmışız yapmaya da devam ediyoruz. Ben Nazilli ilçe başkanımıza, İyi Parti ilçe başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum yerel seçimlerde göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı elinize sağlık. Aydın CHP Milletvekillerimiz ve İyi Parti Milletvekillerimiz ayrıca teşekkür ediyorum onlar sürekli halkın içindeydiler sürekli sokaktaydılar ve büyük bir başarı gösterdiler. Biz birlikte çalıştık aynı yere yumruğumuzu vurduk ve başarıyı elde ettik, çünkü biz her zaman halkın içindeyiz. Hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Bizim insanımız arlıdır, bizim insanımız açız demez ama sizler bilirsiniz köyde mahallenizde onlar gelip söyleyemezler. Böyle dostlarımız var ise lütfen bize bildirin Büyükşehirin eli onların üstünde olacaktır bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın bunu bir belediye başkanı olarak değil bir anne olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Aydın Milletvekillerinin yaptığı konuşmaların ardından Nazilli’de yapılan 37’nci olağan kongre seçimlerinde İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu ve İl Kongre Delegeleri seçimlerinde Başkan Serkan Sevim tekrar seçilerek güven tazeledi. Kongreye 235 delege katıldığı ve 234 oyun geçerli sayıldığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER