© © 2022 Nazilli Gündem

Siyah incilerde moraller yerinde

Düzce deplasmanından 3 puanla dönen Nazilli Belediyespor’da Teknik Direktör Cihan Erdil basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Eşin Group Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Cihan Erdil, takım kaptanı Mehmet Ersavaş ve santrfor Ahmet Gökbayrak kulüp tesislerinde değerlendirme toplantısında bulundu. Basın Sözcüsü Ümit Özmen’in de katıldığı toplantıda basın mensuplarının soruları yanıtlanırken morallerin yüksek olduğu görüldü.

“BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA ZOR BİR OYUN OLDU”
Düzcespor gibi zor bir deplasmandan galibiyetle dönmenin önemine dikkat çeken teknik direktör Cihan Erdil, “Beklediğimizden daha zor bir oyun oldu. Geldiğimiz 10 haftada sürekli topa sahip olmaya çalışan, oyunsal anlamda gelişim kat eden bir takımdık. Savunma ağırlıklı oynadığımız maçlar oldu. Genelde hücumsal olarak ön plana çıktık. Savunmanın ön plana çıktığı bir maçtı. İyi kurguladık, maçın başında bulduğumuz golle baskı biraz arttı. 2’nci yarının başında attığımız golle 2-0’lık bir avantaj yakaladık. Rakibin oyuncu değişikliğiyle birlikte bize zorluklar yaşattılar. Çok pozisyon üretemediğimiz maçlardan biri. Ama 2 gol atmamız bizim için çok iyi oldu. Hızlı geçişlerle 4-5 pozisyon yakaladık ve zorlu bir deplasmandan 3 puan alarak döndük” ifadelerini kullandı.

“KADRO İSKELETİNİ ANCA YAKALADIK”
Kadro iskeletini yeni oturttuklarına kaydeden Erdil, takım dinamiğini de yavaşça yakaladıklarını ifade etti. Hücum ve savunma performanslarına dikkat çeken genç teknik adam, “12 maçta 5 galibiyet 4 mağlubiyet 3 beraberlik aldık. 20 gol atık 17 gl yedik. 1.7 gol atma oranı bizim için sevindirici ancak 1.47 gol yeme oranımız üzücü. Takım dinamiğini kazanarak savunmadaki bireysel hataları en aza indirdik. 21 farklı oyuncuyla ilk 11 oynadık. Son 3 maçta 9 tane oyuncu üzerinden kurgulanan kadro yapısı üzerinden ilerledik. Kadro iskeleti daha anca oluşuyor. Daha önce olmalıydı ama şu an bunu oturtabildiğimizi düşünüyorum” dedi. 

“İLK YARIYI 20 PUANDA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”
Cihan Erdil, devreyi 20 puan veya üzerinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Kalan 6 haftanın kendileri için zor geçeceğini vurgulayan Erdil,  “6 maçın 3’ü ilk 6’da olan takımlar. Kalan maçlar bizim için zor geçecek. Bundan sonraki süreçte en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Sadece alt taraftan yükselip, sonraki sürece odaklanmalıyız. Tüm takımlarda maddi sıkıntı var. Devre arası tamamen bütçe transferi, bu yapılar oluştuktan sonra 2’nci yarıda hedef belirleyebiliriz” diye konuştuk.

“MENEMEN MAÇI ZOR OLACAK”
Nazilli Belediyespor teknik direktörü, ligin 13’ncü haftasında oynanacak Menemen FK karşılaşmasının zor geçeceğini söyledi. Her iki takımın da çıkışta olduğunu söyleyen Cihan Erdil, “Sezona iyi başladılar. Daha sonra 3 maçlık bir düşüş yaşadılar. İyi oyunculardan kurulu bir takım. Bizim için çok zor maç olacak. Tecrübe anlamında bizden bir tık üstteler. Dinamiklik anlamında biz de onlardan iyiyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda puan ve puanlar bizim için çok önemli. Ortada bir maç. Kafamızda bazı stratejiler var. Rakibi analiz ettikçe de bunu göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TAKIMIN HAVASI ÇOK İYİ”
Takım kaptanı Mehmet Ersavaş, Düzce’den galibiyetle dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Ersavaş, takım içerisindeki birlik ve beraberliğe de dikkat çekerek, “Sezon başı sancılı oldu. Bu süreci atlattık. Hoca değişimi olduktan sonra, hocamız bize değer verdiği için daha da katkı vermeye başladı. İnşallah bundan sonrası için de daha da iyi olacak” dedi. 

AHMET TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ
3 maçta 3 gol atan son haftaların formda oyuncusu Ahmet Gökbayrak ise Düzce’den akıllı oyunla galip gelmeyi başardıklarını söyledi. Takımın için elinden geleni yapmaya çalıştığını vurgulayan genç santrfor, “Taraftara çok teşekkür ederim onların desteği beni motive ediyor. Hedefim üst ligler ama şu an maç maç değerlendiriyorum. Menemen maçında da hedefimiz galibiyet” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER