© © 2022 Nazilli Gündem

USTA OYUNCU YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Nazilli'de sahnelenen ve vatandaşların büyük beğenisini toplayan 'İkinci Bahar' isimli tiyatro oyunun usta oyuncusu Cihat Tamer, Nazillili tiyatro severlerden övgüyle bahsederken, tiyatro salonunun Nazilli'ye yakışmadığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a çağrıda bulunan Tamer, "Kültür Merkezi'ni bir an önce faaliyete geçirin" dedi. 


Nazilli'de kapalı gişe oynanan 'İkinci Bahar' isimli tiyatro gösterisi tartışmaları da beraberinde getirdi. İzleyicilerden tam not alan, romantizm ve komedi yüklü oyunun ardından açıklamalarda bulunan deneyimli tiyatro oyuncusu Cihat Tamer, Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi'nin 3'üncü katında bulunan tiyatro salonunun Nazilli için yetersiz olduğunu söyledi. 
Nazilli'nin daha iyi bir tiyatro salonuna ihtiyacı olduğunu ve öğrendikten sonra Nazilli'deki kültür merkezinin kapalı olduğuna çok üzüldüğünü söyleyen Tamer, "Nazilli çok güzeldi, sanata aç bir seyirci ile karşılaştık bugün. Gerçekten bu kadar çoşkulu seyirci çok az gördük ama böyle salon olmaz. 3. katta 5. katta salon olmaz artık. Ben bundan 50 yıl önce böyle bir salonda oynadım hem de 5'inci katta. Salaş bir sinemada oynuyorduk. O zamanlar böyle salonlar bile yoktu. Üzülerek öğrendim ki Nazilli Şirinevler Mahallesi'nde yapıldığı günden bu yana kullanılmayan kültür merkezi varmış ve boş duruyormuş. Lütfen belediyemiz ve milletvekilleri bu salona sahip çıksın. Alın bu salonu. Bizler de dahil bütün tiyatrolar gelelim burada rahat rahat oyunumuzu oynayalım. Lütfen rica ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Kültür Bakanımız, artık kazandırın bu salonu Nazilli'ye" dedi. 

KURAL, "ÜZERİMİZE DÜŞEN NEYSE YAPACAĞIZ" 
İkinci Bahar tiyatro oyununu çok beğendiğini ve kaçıranlar adına üzüldüğünü söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural da Nazilli'nin daha büyük bir salona ihtiyacı olduğunu belirterek konuyla ilgili açıklamada bulundu. Kural, "Nazilli'mizde bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan ile birlikte üzerimize düşeni yapacağız. İktidar muhalefet ayırmadan milletvekillerimizi de devreye sokarak Kültür Merkezi'ni mutlaka faaliyete geçireceğiz. Bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

NAZİLLİ'DE İKİNCİ BAHAR'A YOĞUN İLGİ Haberi ve Tiyarto Gösterisi Haber Videosu için tıklayın : http://www.nazilligundem.com/haber/nazillide-ikinci-bahara-yogun-ilgi-419

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER