© © 2022 Nazilli Gündem

Kaymakam Arısoy’dan RETEK’e övgü dolu sözler

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’u Makamında ziyaret eden RETEK A.Ş Yönetim kurulu başkanı Makine Yüksek Mühendisi Polat Güven, Organize sanayi bölgesinde yatırım konusunda yaşanan arazi sıkıntılarını dile getirdi. Nazilli OSB’nin geliştirilmesinin başlıca hedefleri arasında bulunduğunu açıklayan Kaymakam Arısoy, RETEK’in geri dönüşüm sektöründe Nazilli için önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Geri dönüşüm sektöründe bölgenin en önemli kuruluşlarından biri olan RETEK A.Ş yönetim Kurulu başkanı Güven ve Ticaret odası Başkanı Nuri Arslan Nazilli kaymakamı Arısoy’u makamında ziyaret ettiler. Nazilli OSB’de yatırım yapmak isteyen işadamlarının yeni fabrikalar kurması konusunda arazi sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Güven bu konuda Kaymakam Arısoy’dan destek istedi.
Ticaret odası başkanı Arslan ise yatırımcıların önünün açılması gerektiğini ifade ederken organize sanayi bölgesinin gelişmesinin ilçe ekonomisi açısından öneminde değindi.

RETEK İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KURULUŞ
Nazilli OSB’nin gelişmesini arzuladıklarını ifade eden Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, ilçenin hem tarım alanında hem de termal enerji konusunda önemli bir bölgede olduğuna dikkat çekti. Nazilli’nin sanayi alanında da gelişmesini hedeflediklerini açıklayan Arısoy, ”OSB’nin güçlendirilmesi ve gelişmesini sağlamak önceliklerimiz arasında bulunan en önemli faktör.” dedi.

RETEK A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı  Polat Güven’in Bu bağlamda Nazilli’de  önemli yatırımlar yapmak için fazlasıyla çaba sarf ettiğini ifade eden Kaymakam Arısoy; ”RETEK’in yapmış  olduğu geri dönüşüm sektörü ise  günümüzde, dünyada en önemli çalışma alanlarından bir tanesi çünkü hızla tüketen bir dünyada atıkların değerlendirilmesi ve tekrar kullanılabilir bir hale dönüştürülmesi ciddi anlamda yatırımları gerektiren  ve yaşanılabilir bir dünya açısından olmazsa olmazlardan biridir.

Bu sektörde faaliyet gösteren bir firmamızın da yüksek bir seviyeye getirilip, karlı bir yatırıma dönüştürerek ihracat yapmış olması ilçemiz açısından çok kıymetli ve önemlidir. Bakış açısının kazandırılması ve bunun ilçe ekonomisinde önemli bir seviyede bulunmuş olması diğer bölgeler için de örnek teşkil edecektir. Ben kendilerini bu yüksek randımanlı faaliyetlerinden dolayı tebrik ediyorum, çalışmalarının daha da büyüyerek dönüşümün sağlandığı da büyük tesislere dönüşmesini temenni ediyorum. ”diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER